0

Hvorfor kjøpe dusjkabinett?

Vi utforsker fordeler med dusjkabinett, en viktig komponent i mange moderne bad. Dusjkabinettene gir beskyttelse mot vann og fukt samt forbedrer dusjopplevelsen med funksjoner som radio og massasjefunksjon. Bli med for å oppdage mer om disse praktiske og estetiske løsningene. 

Dusjkabinett er et populært valg

Dusjkabinettet er uten tvil det foretrukne valget for utallige huseiere, spesielt for de som verdsetter en kombinasjon av moderne design og overlegen funksjonalitet for deres bad. Men hva er egentlig et dusjkabinett, og hvorfor har det blitt så populært?

Hva er et dusjkabinett?

Et dusjkabinett er en frittstående struktur som er designet for å holde vannet inne i dusjområdet. Det er vanligvis laget med dusjvegger og dusjdører i glass eller krystallglass med profiler i aluminium og bunnplate, også kalt dusjkar, i akryl.

Hvorfor velge et dusjkabinett?

Når det kommer til å renovere bad eller pusse opp et nytt bad, står mange overfor valget om å installere et dusjkabinett eller andre dusjløsninger. Men hva er fordelene med dusjkabinett?
 

Fordeler med dusjkabinett

 • Fleksible installasjonsalternativer: Kan plasseres i et hjørne, mot en vegg eller til og med i midten av rommet.
 • Estetisk tiltalende: Dusjkabinetter kommer i en rekke stiler og design som kan forbedre utseendet på badet.
 • Hygienisk: Lett å rengjøre og vedlikeholde. Se hvordan man holder dusjkabinett rent!
 • Forhindrer vannskader: Med et dusjkabinett forblir vannet inne i kabinettet, noe som reduserer risikoen for vannskader på gulv og vegger. Les denne: Dusje rett på flisene – en dårlig ide?
 • Variert utvalg: Tilgjengelig i en rekke formater og design for å passe ethvert bad og budsjett.
 • Pris: Det finnes mange modeller som vil betraktes som billig dusjkabinett@
 • Sklisikker bunn: Ja, dette er faktisk et godt argument! Hvor mange kjenner du egentlig som har sklisikre fliser i dusjen? Tenkte oss det, ja. Det skal ikke så mye mer til enn en uheldig såperest på gulvet før uhellet er fremme. Og etter som man blir eldre, er det fort gjort å bli mer ustø eller usikker på bakkekontakten. Et dusjkabinett leveres gjerne med sklisikker profilering i kabinettbunnen, slik at du kan slippe å tenke på ekstrautstyr som sklisikre striper med tape på undersiden.

Hva sier ekspertene?

En del interiørdesignere og baderomsspesialister anbefaler dusjkabinetter på grunn av deres funksjonalitet. De gir en lukket plass for dusjing, noe som er spesielt nyttig i små baderom eller familiebaderom hvor det kan være flere brukere samtidig.

Ulike typer dusjkabinetter

Å forstå de forskjellige typene kan hjelpe deg med å ta en godt fundert beslutning om hvilken som passer best til ditt bad. Dusjkabinettmarkedet er rikt på variasjon, og det finnes mange modeller som passer forskjellige behov og estetiske preferanser. Her er en oversikt over noen av de mest populære modellene og hva som gjør dem unike:

 

A. Basert på størrelse

Dusjkabinetter er tilgjengelige i ulike størrelser for å passe til forskjellige bad. Noen av de mest populære inkluderer:

B. Basert på materiale

Klart glass: Gir et moderne og rent utseende. Lett å rengjøre og vedlikeholde.

Frostet glass: Perfekt for å unngå innsyn. Akryl: Fordelen med et dusjkar i akryl er at det har en varm, porefri og glatt overflate som er behagelig å ta på, og brukeren føler seg straks komfortabel.

Akryl er også et slitesterkt materiale som er enkelt å rengjøre og vedlikeholde. Dusjkaret sørger også for at støp og varmekabler ligger tørt.

C. Farger på dusjkabinett

 • Hvit dusjkabinett
 • Svart dusjkabinett
 • Krom – Klart Glass
 • Sølv – Klart Glass
 • Alu Matt – Klart Glass
 • Alu Matt – Frostet Glass
 • Alu – Klart glass
 • Sort Matt – Klart Glass
 • Hvit Matt – Klart Glass
 • Hvit – Klart Glass
 • Hvit – Frostet Glass
 • Hvit Matt – Sort Matt – Klart Glass
 • Sort Matt – Hvit Matt – Klart Glass
 • Se fargevariantene her

D. Design og form

Buet: Moderne design med buede dører som gir et elegant og moderne utseende.

Firkantet: En mer tradisjonell form som passer til mange baderomsstiler.

Femkantet – Pentagonal: Det femkantede dusjkabinettet gir deg ekstra plass på badet, uten å gå på kompromiss med komforten. Det passer også godt til mindre baderom og hus med spesielle løsninger, som hytter og fritidsboliger.

Dusjkabinett med tak: Det finnes mange typer kabinett med tak. Har du et slikt på badet, kan du dusje varmt og lenge uten at badet ser ut som en steambadstue når du er ferdig. Vannet kondenserer nemlig til dråper på tak, vegger og dører, og slipper ikke ut i rommet. Taket gir en lukket dusjopplevelse og kan ha ekstra funksjoner som integrert belysning og innebygd lydsystem. Disse kabinettene kan også ha dampfunksjoner og LED-lys som gir en luksuriøs spa-lignende opplevelse.

Dusjkabinett med ekstrautstyr: Flere dusjkabinettløsninger har luksus som standard. Radio, massasjefunksjon, vifter – ja til og med infrarød badstue! Fordelen med å ha slikt utstyr i kabinettet er at du slipper å gjøre plass til det på selve veggen. Boring og skruing kan også føre til hull i den berømte membranen og dermed åpne for fuktskader. I tillegg vil et kabinett med ekstrautstyr ha alt integrert i løsningen, slik at du slipper tilpasninger, skjøting og ekstra kontakter på badet. Noen dusjkabinetter kommer med innebygde hyller, seter eller til og med dampfunksjoner som steamkabinett. 

 

Viktige ting å vurdere når du kjøper et dusjkabinett

Når du bestemmer deg for å investere i et dusjkabinett, er det flere viktige faktorer du bør ta i betraktning for å sikre at du får mest mulig ut av investeringen.

 

A. Plassering og størrelse:

Valg av riktig størrelse og plassering er avgjørende for å sikre at dusjkabinettet passer perfekt inn i baderommet ditt.

 • Mål baderommet: Sørg for å ha nøyaktige mål av plassen der du planlegger å installere dusjkabinettet.
 • Vurder plasseringen: Tenk på hvor dørene vil åpne og lukke, og sørg for at det er nok plass til dette. Skal du ha inngangen midt i, venstre eller høyre.

 

B. Installasjon og montering:

Selv om mange dusjkabinetter er enkle å installere, er det noen ting du bør vurdere:

 • Profesjonell installasjon eller gjøre det selv?: Hvis du ikke er trygg på dine DIY-ferdigheter, kan det være lurt å få en rørlegger til å gjøre jobben, men du kan fint montere dusjkabinett selv, sjekk her.
 • Tilgang til rør og avløp: Sørg for at plasseringen av dusjkabinettet gir enkel tilgang til rør og avløp.

 

Dusjkabinett Contura

 

C. Vedlikehold og rengjøring:

For å sikre at dusjkabinettet ditt varer lenge og ser bra ut, er regelmessig vedlikehold nødvendig.

 • Rengjøringsprodukter: Bruk milde rengjøringsmidler for å unngå skade på overflaten av dusjkabinettet.
 • Unngå kalkavleiringer: Regelmessig rengjøring kan forhindre kalkavleiringer, spesielt i geografiske områder med hardt vann.
 • Les mer om rengjøring av dusjkabinett.

Slik holder du dusjkabinettet ditt rent

90×90 cm et populært valg for dusjkabinett

Når det kommer til å velge det perfekte dusjkabinettet for ditt hjem, er størrelsen absolutt nøkkelen. Tenk deg et romslig, men samtidig kompakt design som passer perfekt inn i ethvert moderne baderom. 90×90 cm er ikke bare en tilfeldig dimensjon; det er faktisk det mest populære valget blant huseiere i dag. Dette ideelle målet kombinerer funksjonalitet med estetikk, og gir deg den luksuriøse dusjopplevelsen du alltid har drømt om. Hvis du ønsker en kombinasjon av komfort og stil, er 90×90 cm dusjkabinettet du bør satse på.

 

Ulemper ved å velge dusjkabinett

Selv om dusjkabinetter har mange fordeler, er det også noen ulemper å vurdere. Her er noen aspekter som du bør vurdere ved å velge et dusjkabinett:

 • Pris og installasjonskostnader: Selv om noen kan installere et dusjkabinett selv, kan det være nødvendig med en profesjonell installasjon, noe som kan øke kostnadene, men med god planlegging vil det være et godt alternativ.
 • Kan virke klumpete: I mindre baderom kan et dusjkabinett ta opp mye plass og virke dominerende.
 • Rengjøring: Selv om dusjkabinetter generelt er enkle å rengjøre, kan noen modeller ha vanskelig tilgjengelige områder. 
 • Reservedeler: Hvis en del av dusjkabinettet blir skadet, kan det være vanskeligere og dyrere å erstatte enn en standard dusjkomponent, men velger du en kjent produsent så er det sjeldent et problem. Her en oversikt over anerkjente europeiske leverandører hos VVSkupp: Bathlife, ConturaFlaminiaHafaMacro DesignNoroNovelliniSvedbergs.

 

Konklusjon

Å velge riktig dusjkabinett, av enkelte kalt bare kabinett, blir et godt valg med riktig informasjon og forståelse av dine egne behov som vil tjene deg godt i mange år fremover.

Sammendrag av fordeler:

 • Vanntett løsning: Forhindrer vannskader og gir et hygienisk baderom.
 • Estetisk tiltalende: Moderne design som kan forbedre utseendet på badet.
 • Varighet og holdbarhet: Laget for å vare, med mindre vedlikehold nødvendig.
 • Pris: Mange gode og billige dusjkabinett som man kan installere selv.

 

Til ettertanke:

Ved å vurdere både de positive sidene og ulempene ved å velge et dusjkabinett, kan du sikre at du tar det beste valget for ditt hjem. Enten du verdsetter pris og trygghet, eller begge deler, er det et dusjkabinett der ute som passer perfekt til ditt baderom. Skal du bygge om et baderom i eldre bygningsmasse bør du absolutt vurdere et kabinett som ny dusjløsning. 

01.05.2024
Bathlife Betrakta Dusjkabinett 80x80 cm, Sort Matt/Klart Glass
Kjøp
42%
5 060,-
Veil. 8 650,-

Leveringstid ca. 51 dager.
Bathlife Kyffe Dusjkabinett 90x90 cm, Sort Matt/Klart Glass
Kjøp
42%
6 970,-
Veil. 11 919,-
På fjernlager. Leveres normalt innen 2-4 hverdager.
Bathlife Kyffe Dusjkabinett 80x80 cm, Sort Matt/Klart Glass
Kjøp
42%
6 435,-
Veil. 11 006,-
På fjernlager. Leveres normalt innen 2-4 hverdager.
Bathlife Betrakta Dusjkabinett 90x90 Sort Matt / Klart Glass
Kjøp
43%
5 275,-
Veil. 9 225,-

Leveringstid ca. 37 dager.
Bathlife Ideal Dusjkabinett 90x90 cm, Aluminium profil/Klarglass
Kjøp
42%
5 445,-
Veil. 9 313,-
På fjernlager. Leveres normalt innen 2-4 hverdager.
Macro Flow Front Dusjkabinett, m/armatur 81x81 cm, Hvit/Klarglass, Hvit bakvegg
Kjøp
16%
21 761,-
Veil. 25 985,-

Leveringstid ca. 20 dager.
Bathlife Betrakta Dusjkabinett 90x90 cm, Sort Matt/Klart Glass
Kjøp
42%
6 565,-
Veil. 11 225,-
På fjernlager. Leveres normalt innen 2-4 hverdager.
Bathlife Ideal Dusjkabinett 90x90 cm, Aluminium profil/Klarglass
Kjøp
42%
6 690,-
Veil. 11 444,-
På fjernlager. Leveres normalt innen 2-4 hverdager.
Macro Flow Semi Dusjkabinett, m/armatur 71x91 cm, Alu Matt/Klar, Hvit bakvegg
Kjøp
16%
21 761,-
Veil. 25 985,-

Leveringstid ca. 20 dager.
Noro Ocean Dusjkabinett 70x90 cm, Sølv Matt/Klart glass
Kjøp
34%
9 411,-
Veil. 14 270,-
1 stk. på lager
Novellini Crystal 2P Dusjkabinett 120x80 cm, venstre, Hvit bakvegg
Kjøp
15%
47 683,-
Veil. 55 770,-

Leveringstid ca. 3 dager.
Novellini Crystal A Dusjkabinett 100x70 cm, høyre, Hvit bakvegg
Kjøp
14%
44 922,-
Veil. 52 540,-

Leveringstid ca. 30 dager.
Novellini Crystal A Steamkabinett 100x80 cm, venstre, Sort bakvegg
Kjøp
15%
64 142,-
Veil. 75 020,-

Leveringstid ca. 30 dager.
Novellini Glax 2 2.0 2P+2F Steamkabinett 120x80 cm. Monteres mot rettvegg
Velg
15%
Fra 80 609,-
Veil. 94 280,-

Leveringstid ca. 30 dager.
Novellini Glax 2 2.0 A Steamkabinett 90x90 cm.
Velg
14%
Fra 73 573,-
Veil. 86 050,-

Leveringstid ca. 30 dager.